H17001

Thank you very much for the reply, Lars. In this case, I will purchase it once I finally installed P3D and ORBX. 

kind regards,
Manuel

Quote 0 0
Lars (29Palms)

I want to be honest with you:

I can only assure that the scenery, autogen and everything related to it work with the latest installer.
The autogen problems only occur in conjunction with a few other sceneries which replace / overwrite the Skiathos autogen or just have a higher
priority. This is all due to the way Prepar3D handles the autogen system, which is far from optimal unfortunately.


So after installing Skiathos, it should have the highest priority in your library, and you should not have any problems with the autogen 
- if you do however , I'm happy to help 🙂

Best regards,
Lars
Quote 1 0
H17001
Sounds promising! I really want to buy Skiathos for P3Dv5. However, can I be sure that all autogen problems are finally fixed with this latest installer? 
Quote 0 0
paulrabbitte
Hi Lars

Thanks so much for the help and support - I actually uninstalled Skiathos and downloaded the new installer (152) from Simmarket and reinstalled the scenery and all is good 👍 with Skiathos as priority one in the scenery/add-on list.  Thanks again for your help - I appreciate it!

Best,

Paul
Quote 0 0
Lars (29Palms)
Hi there,

below is how Skiathos looks like for me in Prepar3D v5 plus a screenshot of the settings in the "World" section.
(Without AutogenConfigurationMerger, just the add-on.xml Autogen entry and high up the scenery priority list)
Please make sure to have "Dynamic Autogen" switched off. 
If you are running the same settings, it definitely is conflicting with another scenery. Please try to de-activate all other sceneries via the Scenery Library as well as the "Add Ons" menu temporarily and check whether the autogen density rises. I also have a few other sceneries, as well as ORBX installed. 

Prepar3D_2020-05-13_17-32-16.png 

Prepar3D_2020-05-13_17-35-42.png 

Best regards,
Lars
Quote 0 0
paulrabbitte
Update - I installed ACM (manually via the developer instructions) and no change to the trees autogen coverage - I also have Vegetation set to 'Detailed' on the Config Tool.  Think WinstonWolf has the same issue?
Quote 0 0
paulrabbitte
Hi there

I am missing a lot of trees in P3d  V5 compared to V4.5 - autogen vegetation is set to max in P3d V5 settings and I have taken all the steps recommended with skiathos at the highest scenery priority well above all Orbx sceneries etc. - before I did that I had no trees at all skiathos and now I have some but far less than I had in V4.5.  I've attached some pics to demonstrate - any help is appreciated.  Many thanks, Paul SK1.png  SK2.png  SK3.png  SK4.png 
Quote 0 0